Z Podsumowania
 
 
DZIĘKI LEKTURZE TEJ KSIĄŻKI DOWIESZ SIĘ:
 
"/>

Aby zapewnić najwyższą jakość usług wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej.
Sprawdź cel, warunki przechowywania lub dostępu do nich w Polityce prywatności.
Zamknij

 
 

Wielkie oszustwo na talerzu. Fakty i mity przemysłu spożywczego

Massimo Pandiani


180 stron
2019
format: 130 x 210, opr. miękka
ISBN: 978-83-66067-07-3

darmowy fragment


cena: 23.15 zł   18.00 zł



 
„Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzięki temu twierdzeniu zaczynamy rozumieć, że również przyrost masy ciała nie jest konsekwencją grzeszków kalorycznych (to bardzo rzadkie przypadki), ale mimowolnych błędów dietetycznych będących następstwem braku wiedzy na temat własnych predyspozycji genetycznych i cech metabolicznych. Kalorie są w rzeczywistości najmniej istotnymi elementami analizy żywienia. Znacznie ważniejsze jest poznanie cech biochemicznych produktu spożywczego i wiedza o tym, czy są one korzystne, czy szkodliwe dla naszego organizmu”.
Z Podsumowania
 
 
DZIĘKI LEKTURZE TEJ KSIĄŻKI DOWIESZ SIĘ:
  • Co warto jeść, aby zachować zdrowie?
  • Czy można, nie szkodząc sobie, używać substytutów cukru, np. aspartamu?
  • Czy przemysł może przejąć kontrolę nad rzetelnymi badaniami naukowymi?
  • Czy uprawy GMO są bezpieczne?
  • Czy powszechnie stosowane herbicydy uznawane przez producentów za biodegradowalne i ekologiczne rzeczywiście pozostawiają nieskażoną ziemię?
  • Czy chlor i jego pochodne zawarte w wodzie pitnej mogą przyczynić się do wzrostu zachorowań ?
  • Czy warto pytać pszczelarza przed zakupem miodu o to, czego używa do karmienia pszczół w zimie?
 
Zobacz jeszcze...
Dietetyka
    Biały głód
    Dieta w chorobach tarczycy
    Żywienie dzieci. Podstawy teoretyczne i praktyczne wskazówki
    Żywienie i suplementacja w sporcie
    Żywienie w sporcie
Dietetyka - poradniki
    Biały głód
    Choroby autoimmunologiczne pod kontrolą
    Cukrowy detoks 40-dniowe wyzwanie
    Nowa dieta przeciwnowotworowa. Zatrzymaj geny raka
    Żywienie i suplementacja w sporcie
Inni użytkownicy kupili wraz z tą książką także:
    Żyj 15 lat dłużej
    Przepisy dla zdrowych jelit czyli jak zadbać o spokój brzucha
    Dieta z sukcesem. Simple glyx. Przepisy
    Glutenfree. Gotowanie i pieczenie. Smaczne potrawy bez pszenicy, orkiszu, jęczmienia & Co.
    Nietolerancja laktozy. Smaczne gotowanie bez cukru mlecznego
    Śniadania i brunche u Specianich. Zalecenia żywieniowe w nietolerancjach pokarmowych
Bądź pierwszą osobą która oceni tą książkę!

Musisz być zalogowany aby ocenić książkę.
Jeśli posiadasz już konto w naszym serwisie zaloguj się:
login:
hasło:
Zapomniałem hasła

Jeśli nie posiadasz jeszcze konta, zarejestruj się w naszym serwisie.
Jeśli wyszukasz anat* wtedy wyszukiwarka znajdzie słowa zaczynające się na anat, na przykład anatomia.
5 minut konsultacji weterynaryjnej. Psy i koty
Bestsellers bar
Psychiatria
Bestsellers bar
Pediatria. Lissauer