Żywienie na oddziałach intensywnej terapii
P. Singer
red. S. Kłęk206 stron
rok wydania: 2018
format: 170 x 240, opr. miękka
ISBN: 978-83-66067-20-2
darmowy fragment
cena:
W ostatnim czasie znacznie zmienił się profil pacjentów leczonych na oddziałach intensywnej terapii (OIT). Są to obecnie osoby coraz starsze, cierpiące na więcej niż jedną chorobę ostrą i przewlekłą, często po wielu zabiegach operacyjnych. Mimo tego, dzięki nowym osiągnięciom naukowym, zaangażowaniu w proces terapeutyczny systemów komputerowych i zaawansowanych technologii udaje się jednak stale poprawiać ich wyniki leczenia. Gigantyczny postęp dotyczy również leczenia żywieniowego.
W niniejszej publikacji m.in.:
- kryteria wyboru właściwego sposobu odżywiania u krytycznie chorych pacjentów
- związki między leczeniem żywieniowym a wynikami terapii
- sposoby skutecznej kontroli glikemii u pacjentów leczonych na oddziałach intensywnej terapii
- omówienie nowych diet i składników odżywczych
Zobacz jeszcze...
Anestezjologia i Intensywna Terapia
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Inni użytkownicy kupili wraz z tą książką także:
Bądź pierwszą osobą która oceni tą książkę!
Musisz być zalogowany aby ocenić książkę.
Jeśli posiadasz już konto w naszym serwisie zaloguj się:
Zapomniałem hasła
Jeśli nie posiadasz jeszcze konta, zarejestruj się w naszym serwisie.
Musisz być zalogowany aby ocenić książkę.
Jeśli posiadasz już konto w naszym serwisie zaloguj się:
Zapomniałem hasła
Jeśli nie posiadasz jeszcze konta, zarejestruj się w naszym serwisie.