Aby zapewnić najwyższą jakość usług wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej.
Sprawdź cel, warunki przechowywania lub dostępu do nich w Polityce prywatności.
Zamknij

 
 

Kulawizny bydła

P.R. Greenough

wyd. I polskie, red. M. Fabisiak
330 stron
rok wydania: 2010
format: 195x252 mm, opr. twarda
ISBN: 978-83-7609-197-6

darmowy fragment


cena: 59.00 zł   53.10 zł

Nakład wyczerpany

 

Kulawizny bydła to jeden z najczęstszych problemów, z jakimi spotykają się lekarze weterynarii i hodowcy. Profesor Paul R. Greenough, autor niniejszej książki, jest światowej sławy autorytetem w tej dziedzinie weterynarii.
Czytelnik znajdzie tu informacje między innymi na temat budowy histologicznej racicy, patofizjologii zapalenia tworzywa racicowego, a także zabiegów chirurgicznych przeprowadzanych w obrębie racicy czy sposobów podnoszenia zalegającej krowy.
Treści zawarte w podręczniku zostały przedstawione w bardzo przystępny i klarowny sposób, a ponad 450 wysokiej jakości zdjęć jest wspaniałym uzupełnieniem tej pozycji. Książka jest przeznaczona nie tylko dla lekarzy weterynarii, ale także hodowców, zootechników i specjalistów od żywienia, ponieważ problem kulawizn bydła jest złożonym zagadnieniem wymagającym zaangażowania zespołu osób związanych z hodowlą tego gatunku.

Zobacz jeszcze...
Weterynaria
    5 minut konsultacji weterynaryjnej. Psy i koty
    Diagnostyka kliniczna zwierząt, wydanie 9
    Elektrokardiografia psów i kotów. Diagnostyka arytmii
    Slatter. Okulistyka weterynaryjna
    Otyłość u psów i kotów
Inni użytkownicy kupili wraz z tą książką także:
    Choroby bydła mlecznego Tom 1
    Choroby bydła mlecznego Tom 2
    Położnictwo weterynaryjne
    Leczenie ran małych zwierząt
    Atlas anatomii przeżuwaczy
    Atlas chorób bydła

Rozdział 1. Wprowadzenie
Rozdział 2. Mikrostruktura i czynność racicy krowy
Rozdział 3. Charakterystyka kulawizny
Rozdział 4. Zespół zapalenia tworzywa racicowego
Rozdział 5. Czynniki ryzyka związane z żywieniem
Rozdział 6. Komfort bydła, zachowanie i warunki utrzymania
Rozdział 7. Zaburzenia dotyczące puszki racicowej związane z zapaleniem tworzywa
Rozdział 8. Bydło utrzymywane na pastwisku
Rozdział 9. Woda
Rozdział 10. Strategiczne stosowanie suplementacji mikroelementów
Rozdział 11. Odchów zwierząt przeznaczonych do remontu stada
Rozdział 12. Selekcja genetyczna i budowa ciała
Rozdział 13. Zalegająca krowa i neuropatie obwodowe
Rozdział 14. Korekcja racic, kąpiele kończyn, poskramianie i wywiązywanie, zakładanie opatrunków, podkładki i podkowy
Rozdział 15. Choroby zakaźne i inne stany dotyczące przestrzeni międzypalcowej
Rozdział 16. Inne choroby obejmujące region palca
Rozdział 17. Anatomia kliniczna i podstawowe zabiegi chirurgiczne
Rozdział 18. Choroby obejmujące górny odcinek kończyny
Rozdział 19. Podejście do kontroli problemu kulawizn w stadzie bydła mlecznego

Rozdział 11 Odchów zwierząt przeznaczonych do remontu stada - fragment 273 KB
Bądź pierwszą osobą która oceni tą książkę!

Musisz być zalogowany aby ocenić książkę.
Jeśli posiadasz już konto w naszym serwisie zaloguj się:
login:
hasło:
Zapomniałem hasła

Jeśli nie posiadasz jeszcze konta, zarejestruj się w naszym serwisie.
Jeśli wyszukasz anat* wtedy wyszukiwarka znajdzie słowa zaczynające się na anat, na przykład anatomia.
5 minut konsultacji weterynaryjnej. Psy i koty
Bestsellers bar
Psychiatria
Bestsellers bar
Pediatria. Lissauer