Podstawy żywienia psów i kotów. Podręcznik dla lekarzy i studentów weterynarii
M. Ceregrzyn, R. Lechowski, B. Barszczewska
wyd. I388 stron
rok wydania: 2013
format: 170x245, opr. twarda
ISBN: 978-83-7609-820-3
darmowy fragment
cena:
Podstawy żywienia psów i kotów to cenne źródło informacji dla lekarzy praktyków i studentów medycyny weterynaryjnej na temat roli odżywiania i jego wpływu na zdrowie i dobre samopoczucie psów i kotów.
W podręczniku, oprócz zagadnień wprowadzających, takich jak fizjologia procesu odżywiania, składniki pokarmowe i ich zapotrzebowanie, omówiono bardzo szczegółowo zasady żywienia psów i kotów w poszczególnych etapach życia i rozwoju.
Obszerną część publikacji poświęcono profilaktyce żywieniowej w najczęstszych zaburzeniach klinicznych, tj. w otyłości, chorobach układu moczowego, układu krążenia, chorobach zwyrodnieniowych stawów i schorzeniach neurologicznych.
- fizjologia i patofizjologia procesu odżywiania
- składniki pokarmowe i ich wpływ na zdrowie zwierząt
- surowce używane do produkcji karm
- żywienie psów i kotów na poszczególnych etapach ich rozwoju i życia
- metody i diety w karmieniu psów i kotów
- rodzaje i charakterystyka karm gotowych
- żywienie zwierząt z występującymi zaburzeniami klinicznymi
Zobacz jeszcze...
Weterynaria
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Inni użytkownicy kupili wraz z tą książką także:
Przedmowa
Wstęp
Podstawy fizjologii żywienia
Składniki pokarmowe
Surowce do produkcji karm
Żywienie psów
Żywienie kotów
Metody karmienia psów i kotów
Karmy gotowe
Regulacje prawne dotyczące produkcji karm dla psów i kotów i rola lekarza weterynarii
Wybrane zagadnienia z profilaktyki żywieniowej
Skorowidz
Podstawy żywienia psów i kotów 108 KB
Musisz być zalogowany aby ocenić książkę.
Jeśli posiadasz już konto w naszym serwisie zaloguj się:
Zapomniałem hasła
Jeśli nie posiadasz jeszcze konta, zarejestruj się w naszym serwisie.